dijous, de gener 10, 2008

Una mica d'evolució

Diuen algunes teories evolucionistes que la femella busca un mascle que la defensi i l'alimenti i el mascle moltes femelles per augmentar les seves possibilitats de deixar la seva empremta al món. Deu ser per això que les femelles de la meva edat estan aparellades, per norma general, amb idiotes de gran calibre, especialistes en recol·lectar aliments, caçar, omplir la cova de representacions pictòriques de diverses bèsties i altres activitats la realització de les quals, avui en dia, la legislació té a bé sancionar. La femella deu tenir la sensació que el mascle capaç de conduir el Renault Clio amb aleró ultrasònic a una velocitat més elevada que la resta en direcció prohibida és el mascle que millor la protegirà dels atacs de feres salvatges dins i fora de la cova. És possible que, per això, el mascle que escriu no tingui un excessiu èxit entre les femelles de l'espècie. Tenir el Libertarian Reader de David Boaz sobre la taula mentre escric això, o el fet de poder trobar en aquesta web algunes reflexions honestes no deuen ser un senyals interpretat per elles en el sentit de protecció de la cova familiar -ja saben, estic perdent la possibilitat de descarregar la darrera cançó de reaggeton-. La veritat és que se me'n refot, la perspectiva d'estar enviant senyals de coses que no vull a un grapat de femelles instal·lades en el paleolític i deixar de fer altres coses no em sedueix gaire. En diem cost d'oportunitat. Que segueixin fent tot el que vulguin, que jo no tinc ganes de sortir a empaitar animals, tinc una concepció una mica més randiana de l'assumpte, m'entenen?
Eficients protectors de coves, recol·lectors de menjar i caçadors candidats a aparellar-se amb femelles nascudes a finals dels 80.

6 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Sé que l'article és boníssim però permet-me que em quedi amb la fotografia i, sobretot, amb el peu de pàgina que li has clavat! Jajaja! Una síntesi brillant!

1/10/2008 1:38 a. m.  
Blogger Moré said...

hahahahahah, feia dies que no reia davant de l'ordinador. M'ha semblat mol, però que molt bo.

1/10/2008 10:07 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Estimat Raül,
haig d'admetre que tens tota la raó. Hi ha una asimetria en la conducta sexual de femelles i mascles. Això és degut a que la despesa de la reproducció la paguen les femelles. Per a obtenir l'èxit reproductor, el que més l'interessa a una femella són els recursos tròfics i al mascle dur a terme un major nombre de cópules.En el cas dels humans, perquè està clar que parlàvem del comportament d'animals, la cosa canvia una miqueta més, només una mica. I es que la vida i, sobretot l'amor, va més enllà del menjar i del "follar". Anant allà a on volia anar, seguint aquestes teories evolucionistes, està clar que les dones són més selectives en l'elecció de parella que els homes.
Si les noies que hem nascut a finals dels 80 (no m'atreveixo a dir dones) preferim un Renault Clio a un Citroen C4 o un caçador en comptes d'un escriptor, no crec que sigui, només, per assegurar-nos ni l'èxit reproductor ni el tenir la panxa (i la butxaca) ben plena, t'ho asseguro.
El fet que les noies no et triin com el seu mascle no vol dir que siguin tontes. Simplement que, al contrari del que tu creus, potser no ets lo suficientment bo per elles.

1/10/2008 6:11 p. m.  
Anonymous Anònim said...

masses palles, no hi ha dubte.

1/10/2008 11:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Excepcional

1/10/2008 11:40 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Jajaja!!! Fantàstic! T'has parat mai a veure el reportatge sobre aparellament que fan cada nit a Luz de Gas? Des del bar de la primera planta te'l passen en pantalla panoràmica, molt entretingut i il·lustratiu.
Una abraçada!

1/11/2008 4:58 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home