dimarts, d’octubre 03, 2006

Coliderat

Michael Schumacher ja és colíder del campionat del món de Fòrmula 1, el que vol dir que Fernando Alonso ha perdut l'hegemonia de la que des de la temporada passada gaudia. L'estratègia del pilot asturià és la de llençar pilotes fora i ja són molts els aficionats de l'actual campió mundial els que s'instal·len en aquesta cultura -molt representativa del món islàmic, per cert- de cercar la culpa fora, ben lluny de casa. De vegades són les injustes decisions de la FIA i d'altres els errors de Renault, tant a nivell mecànic com a nivell estratègic, però mai, absolutament mai, l'espectacular remuntada de Michael Schumacher, el pilot amb millor palmarès de la història, es deu a les seves habilitats o la incapacitat d'Alonso per superar-lo, absolutament mai. Els pretesos entesos en Fòrmula 1 que fa un any i mig que se la miren i que han après del gran especialista del motor Antonio Lobato s'apunten, doncs, a la conga de la queixa i ara és l'arbitre egipci que els feu fora de Corea i Japó 2002 i ara és Briatore que boicoteja el seu pilot més lucratiu. És una llàstima que un tan excel·lent pilot sigui tan summament imbècil i tingui uns seguidors que destaquen per la seva vulgaritat en els arguments i per la seva desconeixença de la matèria. És una llàstima que a la Fòrmula 1 Astúries hi hagi dut l'ambient del futbol. Quina sort tenim, els seguidors del kàiser i de Ferrari, de comptar amb el millor pilot de la història i l'equip més emblemàtic que mai hi ha hagut, quina sort poder animar l'amo i senyor de la pista i, sobretot, quina sort tenim en saber que justificar una derrota per incompetència al box és el mateix que dir que hem perdut el partit perquè al nostre porter li han fet més gols. Qui vulgui un esport individual on no comptin les accions dels companys ja pot anar a mirar maratons i que no molesti més. Qui recorda queixes de Schumacher vers l'equip? En Michael ens ha ensenyat l'actitud correcta i fins tot quan s'ha equivocat fent fora de la pista Jaques Villeneuve o aturant el cotxe en mig de Montecarlo per impedir el progrés dels seus rivals ho ha fet revestit d'un aura nietzschiana que l'ha eximit de culpa. Lamentablement, no tothom n'ha après.

2 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Permeti'm que "sudi" de tot lo relatiu a Alonso, Telecinco i demés temes de menor importància amb els quals ja considero que hi he gastat prou saliva.

Senzillament dir que no se que faré sense Schumi a la pista. Suposo que ploraré o que hauré d'apagar el televisor. Quina poca emoció, no? Jo encara confio en que l'arreplegui algun equip i que guanyi un últim campionat (a part del d'aquest any) amb una escuderia ruinosa per demostrar que ni Briatores, ni neumàtics ni excuses de mal pagador.

Au! Mori en pau Sr. Alonso.

10/04/2006 12:20 a. m.  
Blogger JoanRa López said...

Al final creuré en les bruixes, o com diuen el gallecs o els asturias, les Meiges, que haberlas hailas...

Quant tot semblava que apuntava a que Schumi accedis a la vuitena corona, resulta que trenca motor, i l'Alonsito, s'ha posat en una magnífica posició, de cara al campionat, i com no a la caverna mediàtica espanyola.

Que hi farem!!

10/09/2006 3:19 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home