dissabte, de març 17, 2007

Dels homes i les dones

“Todas las personas gozarán de los derechos derivados del principio de igualdad de trato y de la prohibición de discriminación por razón de sexo” Aquesta es una de les primeres frases dignes de ser analitzades del nou projecte de llei orgànica que ara s’entretenen a redactar al Congrés dels Diputats. Es troba a l’article 2 del preàmbul d’aquest horrible text feminista i absolutament fora de lloc. La gràcia és que, més endavant, el projecte de llei aconsella a les empreses privades que incloguin, en els seus consells d’administració, un nombre de dones que “permita alcanzar una presencia equilibrada de mujeres y hombres” amb la qual cosa, penso, ja s’està contradient la frase que encapçala aquest article. Així doncs, si tenim un consell d’administració amb els deu millors treballadors de l’empresa que, per ventura, són homes, ja sabem que uns quants hauran de sortir del consell per donar entrada a la quota femenina. Si això no és una “discriminación por razón de sexo” ja em diran vostès el què és. La perversió de tot plegat és que els senyors redactors del projecte de llei l’han titulat ni més ni menys que “Orgánica para la igualdad efectiva de mujeres y hombres”. Sí home sí, i un rave! Hi ha prou amb una ullada superficial del text per adonar-se que és, com no? una nova eina per augmentar la discriminació positiva en vers la dona respecte l’asfixiant i prehistòrica tirania del mascle ibèric. La veritat és que redactar una llei com aquesta no pot ser idea de ningú més que d’una colla d’imbècils ociosos. I és clar, ves-hi en contra i seràs un masclista. Convergència ha votat a favor, un pas enrera més. Ni tan sols el PP, l’ogre, s’ha atrevit a votar en contra i els seus diputats s’han abstingut. Covards. Aquest projecte hauria d’haver estat rebutjat, pel bé dels homes i de les dones. Aquest Estat em produeix vergonya (aliena).

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

L'apartat de les llistes electorals també té tela. No hi ha cap partit en què les dones representin el 40% de la militància, però sí que seran el 40% de les llistes electorals. I això per no parlar de la llibertat dels partits de confeccionar les llistes que els vingui de gust. Quotes, pfff. Francesc Cambó deia que el problema de les esquerres és que elaboren lleis a partir de teories i dogmes. En aquest cas se li ha de donar la raó.

3/17/2007 1:13 p. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Al final haurem de fer cas a l'amic de la Torre i agafar tots un avió.

Quan llegeixo coses com aquesta, m'arrepenteixo d'escriure a favor de les esquerres. M'agrada ser d'esquerres però elles no em responen a les meves espectatives. No crec que sigui demanar massa dipositar una mica de seny en certes actuacions.

Si hi ha algun/a home/dona que s'atreveixi a defendre un projecte de llei com aquest que parli amb mi que de masclista no en tinc res i li deixarem les coses clares. Sembla que el concepte d'igualtat està mutilat per simples complexes i ganes de quedar bé.

Com bé dius, germà: vergonya!

3/17/2007 3:45 p. m.  
Blogger Alls cuits mai couen said...

Estic totalment d'acord amb tu, i sóc dona!

Amb això de la igualtat, hi ha qui es passa i va més lluny d'on ha d'anar. Igualtat no vol dir injustícia.

3/17/2007 4:20 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sóc dona i també em sembla que aquesta llei no està ben elaborada. És molt cert que s'ha de fer alguna cosa per la igualtat entre homes i dones, una iguatat que ara per ara no existeix a nivell pràctic: vivim en una societat "masclista profeminista". Ara bé, a vegades és pitjor el remei que l'enfermetat. Si el que es busca és la igualtat entre sexes, realment una llei amb aquestes contradiccions no és la solució. La igualtat entre sexes no ha d'anar en contra dels homes, perquè això seria absurd, seria desequilibrar la balança cap a l'altre costat, però desequilibrar-la al cap i a la fi. Si el que es busca és la igualtat, s'ha d'aconseguir una situació on comptin tant els mèrits de les dones com els dels homes.

3/17/2007 4:50 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home