dimarts, de setembre 11, 2007

2001-2007

Un gratacels de 1776 peus d'alçada omplirà el buit que van deixar les Twin Towers, el símbol de la grandesa d'occident quan s'aixecaven i el de la crueltat de l'extremisme islàmic quan, en flames, van col·lapsar-se aquell fatídic 11 de setembre del 2001. Un gratacels de 1776 peus, ni un més ni un menys perquè aquesta és la xifra que commemora la independència de les colònies del nou món respecte la tirania impositiva de Londres, la xifra que commemora el vertader esmicolament de cadenes i la vertadera llibertat. És cert que la guerra d'Irak ha estat un error i que el president Bush ha comès equivocacions imperdonables que passaran factura en les properes eleccions presidencials de 2008. Però el que de fet importa és que la gran part d'opositors al partit republicà o al President no són absurds multiculturalistes ni pacifistes utòpics, el canvi a Estats Units no es tria entre partits de centre-esquerra, es tria entre partits seriosos que estimen la llibertat. El que importa és que a Amèrica hi ha discussions i opinions dissidents dins un mateix partit però tothom sap on s'ha d'anar. Avui al Fossar de les Moreres una pila de polítics comunistes celebraran que fa anys vam perdre i d'ençà només s'ha venut fum. Diran que Catalunya és un exemple d'integració, però als carrers de Manhattan els negres i els blancs conviuen sense més problemes que els puntuals. L'11 de setembre del 2001 Amèrica va ser atacada i el món ho va veure en directe. Ara ja ha passat un temps d'aquell terrible dia i, des del mirador de Vesey Street, hom pot admirar com occident se sobreposa i aixeca la Freedom Tower. La reconstrucció contra l'absurda cultura de la destrucció, la regeneració front l'estancament, l'absolut vers el relativisme. Els autèntics fets i no les buides paraules. 1776 peus, més de mig quilòmetre cap al cel que ara resta buit. 2001-2007, UNITED WE STAND.

3 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

God Bless Catalonia and America.

9/11/2007 3:47 p. m.  
Blogger Odalric said...

Descansin en Pau...

9/11/2007 7:52 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No et coneixia, i aquest comentari és sobre el que dius de tu mateix.
Estic d'acord amb la crítica que fas del "progressisme", no solament pel que hi argumentes, sinó també per altres raons. Em sembla que el "progressisme" és una manera molt subtil i falaç d'eliminar la capacitat individual de raonar i de criticar (sé de què parle perquè vinc d'"eixe món" -parafrasejant Raimon, però amb un altre sentit- i el conec molt bé: tinc 45 anys i un historial molt "progre" a l'esquena). A més a més, la visió antropològica "progressista" ens cobreix amb la bandera de la veritat ABSOLUTA, mentre que per sota ens adoctrina en un RELATIVISME ferotge que ens converteix en éssers absolutament manipulables i inermes davant la realitat externa i la nostra pròpia realitat personal. També és "tolerant", és a dir, cal SUPORTAR els que NO són "tolerants" (els que NO pensen i actuen segons els criteris "correctes"), fins que la "intolerància" dels altres esdevé "intolerable". És llavors quan ja hi ha una excusa per a exercir de "tolerant" i IMPOSAR la "veritat" (i encara es critica l'Església Catòlica tot descontextualitzant-ne la història i difamant-la amb mentides i tergiversacions!). El "progressisme" (amb totes les seues cares, els seus cognoms, les seues varietats, les seues etiquetes, els seus vessants, etc.) dóna "legitimitat" per a humiliar i insultar, encara que no se sàpia el significat de l'insult; per exemple, si defenses el Papa ets un "feixista"! (sense comentaris). Que per què defense l'Església Catòlica i el Papa? Perquè "eixe món" em dugué a odiar i a rebutjar quelcom que hi tinguera a veure, i, després, me n'he adonat de la mentida. Hi ha una actitud que diferencia la LLIBERTAT del "progressisme": l'estima envers tothom (encara que no m'agrades, no sigues com "cal", ni penses com jo) ja que no sóc millor (ni pitjor) que tu. Mentre que a l'altra banda tenim la "tolerància" (s'ha d'eliminar tot allò (o tot aquell) que no siga "políticament correcte", ja que nosaltres sabem el que et convé).
D'altra banda, l'home és el centre de l'univers perquè Jesús és el centre de l'univers. Jesús, en fer-se home, morir i ressuscitar per tota la humanitat, ens ha convertit en déus, i els déus (qualsevol persona) són únics, preciosos i intocables. Menysprear, humiliar, assassinar (en qualsevol etapa de la vida, des de la concepció fins a la mort) algú, llevar-li una mica de la seua dignitat, és fer-ho a la humanitat sencera.
Tant de bo que els teus articles esdevinguen una excusa per a raonar, per a discrepar (sense insults ni prepotència) i, per què no?, un lloc on acudir per rebre una teràpia "antiprogre".

9/11/2007 11:28 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home