dimecres, d’agost 02, 2006

Les Lleixes recomanen: Café Les Deux Magots

Les Deux Magots és un fantàstic local situat a la Place de Saint Germain des Pres, a París. Tot i que també fan menjar, és ideal per fer-hi una copa abans de dinar, o al vespre, encara que sembla pensat per fer-ho al migdia més que abans de sopar. És molt maco arribar-hi tot passejant pel Boulevard Saint Germain. Si hem tingut la gran sort de que el dia sigui clar i bo és gairebé una obligació que l'aperitiu el fem a la terrassa situada al bell mig de la plaça. La clientela és força selecta a causa dels preus que solen marxar del pressupost del turista típic, encara que no és prohibitiu i qualsevol s'ho pot permetre si vol. Un servei impecable n'és una de les seves principals característiques. Si em permeten, recomano el Kir Royal au Champagne, una magnífica copa per abans d'un bon àpat. Aquesta beguda és molt simple, aproximadament 1/3 de Kir i la resta de la copa s'omple amb xampany. El preu és 10'50€, realment val la pena pagar-los. Acompanyada amb unes galetes salades farà les delícies de qui la prengui sota el sol parisenc, en les atapeïdes taules del cafè.

Les Deux Magots obrí les seves portes el 1873, per acollir les reunions d'un grup de literats parisencs del mateix nom i evolucionà, fins esdevenir el que ara podem veure, ja a principis dels segle XX. Avui en dia, tot un emblema de la ciutat, en especial del barri de Saint Germain, un dels més bonics de la capital francesa. Són molts els personatges il·lustres els que han ocupat les cadires en què seiem mentre prenem el nostre refrigeri: Sartre, Hemingway, Wilde, Apollinaire, Beauvoir, Picasso, Joyce etc. No podem negar-nos a honrar la memòria de tots aquests genis aturant-nos uns minuts, que poden esdevenir hores, a Les Deux Magots.















Café Les Deux Magots. 6, Place Saint Germain des Pres
75006 Paris. 01 45 48 55 25.

Efectivament, seguint l'estela marcada per l'Estable (www.jordidelatorre.blogspot.com), ens llencem a la piscina i ens comprometem a descriure, cada dimecres un local, lloc etc.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

A l'Estable també en som molt de Deux Magots. I de la placeta de davant, és clar.

8/02/2006 5:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home