dimecres, de setembre 27, 2006

Festes de La Mercè 2006

Al final tenim el que ens busquem. No serveixen de res l'esforç i els arguments en el nostre favor, els petits avenços que dia a dia fem si després arriba La Mercè i no som capaços de res més. La festa major de Barcelona és una oportunitat fantàstica per a ensenyar les cartes, per posar-les sobre la taula i dir que bé, que és això el que tenim. Però si el que fem és una fira de poble al Parc del Fòrum i deixem que siguin els 40 Principales els que organitzin un dels més multitudinaris espectacles del programa, si deixem que les festes siguin Espanya ja em diràs. A mi, personalment, les atraccions em diverteixen i Mclan és un grup que m'agrada força però el que estem fent és seguir el patró de la Fira d'Abril i és el tipus de gent que hi assisteix el que després també es deixa veure per La Mercè. Són les festes de la nostra capital i cal que siguin tota una altra cosa, que marquin la diferència respecte la resta d'esdeveniments de l'any. Quan entres al Parc del Fòrum ja ho veus clar que allò és obra de Montilla i sequaços, de socialistes amics de la multiculturalitat sobretot quan no es català el que s'hi parla. Surten a l'escenari uns nois dels 40 Principales i han de presentar els grups en castellà perquè en intentar fer-ho en la llengua d'aquí ja s'adonen que la tarda serà complicada. I a tots aquests que esperen ansiosos veure El Canto Del Loco els has de fer entendre que són a Barcelona si és cert que vols tenir un país, cal que els diguis mira, jo et porto aquests grups i desitjo que tinguis una bona vetllada però que et quedi ben clar on som i qui som. I és això el que eviten els socialistes, callant i amagant-se, fent veure que sí i després que no però bé que t'han colat Espanya a les festes de la teva ciutat. Més valdria que ens ho féssim mirar, ara que ja fa tant de temps que sabem el pa que s'hi dona.

3 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Ja se que a tu les esquerres no et van del tot (sinó gnes) però es que no puc estar més d'acord amb el que dius i em recorda l'actitud de ERC davant les festes d'aquest any.

Molts tatxen a aquest partit de radical en les seves idees però jo penso que estem en un món de radicals que si uns es fan els fluixos els altres sel's acaben menjant. I aixó és el que ens passarà als catalans si no adoptem postures com la d'ERC (en laguns aspectes).

En un principi em creia aquest rollo de la multi-culturalitat que ens veníen desde els altres partits, però després vaig veure que el pregó l'havia de fer una bona personalitat catalana i en la nostra llengua.

Elvira Lindo, si vol, està convidada a qualsevol fira del llibre internacional de Barcelona, i les seves paraules seran ben escoltades. Però per les festes de la nostra capital catalana, ho volem tot en català. Al menys jo...

9/27/2006 10:19 a. m.  
Anonymous Anònim said...

M'agradaria saber quanta gent hi hauria anat si en ves de cantar El Canto del Loco ho hagués fet Sopa de Cabra, jeje

Jo simplement crec que s'han portat aquells grups que es volien veure. Perquè jo, a les festes de la Mercè, hi vaig a passar-m'ho bé, i no a reivindicar cap cultura.

9/28/2006 12:41 a. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Parlem de Bruce Springsteen?

9/28/2006 12:24 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home