dijous, de desembre 07, 2006

El Nadal consumista

És ben còmic sentir les hordes de socialistes que ataquen les festes nadalenques basant-se en el fervor consumista que produeixen. En primer lloc caldria dir que ningú no obliga a consumir i que si tu compres regals és la teva lliure decisió. D'altra banda també hauríem de ressaltar el fet que, en un país preeminentment de serveis i de sector terciari com és Catalunya, la major part de la població es veu afavorida per l'augment del consum de serveis i del comerç, que és el que sol passar sempre al Nadal. Així doncs no sé ben bé de què es queixen tots aquests pseudo-intel·lectuals que detesten el Nadal perquè la gent compra, és a dir, produeix. Aquesta mena de gent, suposo, estarien encantats de tornar a la caverna i comerciar amb vaques i llenya, el noble mercat del troc. Són especialistes, tots aquests, en tirar pedres contra la seva pròpia teulada, treballadors de centres comercials que s'enfaden si la gent hi acudeix en massa, és a dir, que s'enfaden amb la gent que, de fet, permet que ells siguin allà per a guanyar un sou que dedicaran a fer exactament el mateix. Hi ha aquest discurs lamentable, de queixar-se sense gaires fonaments, que no se sap ben bé si vol ser revolucionari o cridaner, si vol donar pena o vol fer riure; i l'hem d'aguantar constantment, com si et posessin una pistola al cap i t'obliguessin a comprar regalets per a tothom. La gràcia de la llibertat és precisament aquesta, que puguis comprar o no els regals que et rotin, i el que fan tots aquells que condemnen el Nadal a ser un invent comercial no és altra cosa que restringir-la. Per mi, de tota manera, segueix sent ben còmic sentir la gent escandalitzada perquè d'altra compra i, després, coincidir a la mateixa botiga comprant els mateixos regals. Bon Nadal, doncs.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bon nadal!

12/07/2006 10:55 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Em fa gracia, el fet que critiquis a la gent que es queixa del nadal consumista,penso que son persones que saben veurà la realitat de les coses. Vivim sotmesos en una societat totalment consumista. I aquests es el problema que des de el moment en que naixem ja ens estan educa'n que em de comprar i tenir molts diners per arribar a ser algú important a la vida, la tele, l'escola, la radio, Internet etc Contínuament en estan imposant un model de societat, que realment nomes benefica a les grans empreses, que ens manipula'n com si fossi'm uns titelles. Vinga que es nadal!!!! tothom a comprar regals, vinga que es l'estiu!!! tothom a de anar de viatge, vinga que es st Valentí!!! tothom compra'n un regal a la novia i clar si no fas aquestes coses sembla que ets menys persona, aquest es el problema.
Vivim en un presó on no pots veurà els barrots, rebem tanta pressió de tants llocs que es molt difícil escapar de la malaltia consumista. La família, els medis de comunicació, el amics, etc cada una d'aquestes coses mica en mica et van inculcant que as de consumir, perquè sinó et quedaràs enrere i no seràs ningú. Penso que no a de ser així nomes gastant la mitat del que gastem podríem passar de sobres, i no cal tornar a la caverna. Es molt difícil escapar d'aquesta gran bestia que es la societat capitalista, però la pots alimentar mes o menys tu tries.

12/14/2007 4:25 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home