dimarts, de febrer 27, 2007

Resultats de la primera enquesta

Heus aquí els resultats de la primera enquesta de Les Lleixes. Preguntàvem als nostres estimats lectors si creuen que la Generalitat ha de subvencionar el doblatge de pel·lícules al català. Un 40% dels enquestats ha contestat que sí, que l’Estat ha de defensar la llengua, en una resposta que bé podria haver estat donada per Stalin. Un 26% dels lectors que s’han dignat a contestar ha fet cas d’en Xavier Sala-i-Martin i ha afirmat que l’Estat no n’ha de fer absolutament res. Un 17% ha dit que tant se li’n fot, seguidament han emès un so gutural de desgana. Un 13% ha opinat com qui escriu i ha dit que si l’Estat del Benestar ha de seguir existint no està malament que se subvencioni això i no qualsevol altra estupidesa. Per últim, un 4% ha dit que creu en les subvencions però aquest no li sembla un bon motiu per a donar-les. Aquí van:




Pel que fa als resultats absoluts, sense entrar a valorar la motivació dels votants, el Sí guanya per majoria absoluta, amb un 53% dels vots mentre que el no i la indeferència es manifesten en un 30% i 17% dels vots, respectivament. Aquí ho poden veure:

Així doncs, podem concloure que el 40% dels lectors d’aquest web –o almenys els qui han votat en l’enquesta- són comunistots i volen que l’Estat els hi faci tot, en comptes de preocupar-se de manegar-ho ells mateixos. Només un 17% és autènticament liberal i catalanista, considerant del seu propi autointerès que es doblin pel·lícules sí és que han d’existir les subvencions. La resta es divideix entre autèntics –i respectables- fans de Sala-i-Martin, mandrosos sense opinió i algú que deu ser molt espanyol com per no voler que les subvencions vagin a parar a un mecanisme de defensa de la llengua. En general, però, els lectors de Les Lleixes s’estimen el català així que no caldrà que em passi a escriure en esperanto com m’havia plantejat si els resultats de l’enquesta no eren favorables.

Els vots que es van efectuar ahir no estan estudiats ja que expirava la prohibició programada d'un sol vot per setmana i els resultats poden haver estat desvirtuats.

5 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Doncs jo, que no soc comunista ni molt menys (Déu me'n guard) vaig votar que sí. I no pas perquè vulga que m'axuguin els mocs del nas sinó perquè prefereixo invertir en català (una llengua que no cal dir que decreix) que en autopistes andaluses.

I, ja em perdonaràs, però no acabo de veure la diferència entre la teva i la meva ja que, l'EB, ara per ara, te molts números d'existir for ever and ever.

2/27/2007 2:07 a. m.  
Blogger Ferran Caballero said...

Home! si haguéssis dit això de l'esperanto abans els resultats de ben segur que serien diferents!
Salut

2/27/2007 1:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Estem totalment d'acord amb el Guillem.

2/27/2007 3:41 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Veig que prioritzes el catalanisme a la no intervenció estatal...al final aconseguiré modificar els teus ideals. ;)
pto
Bilma

2/27/2007 5:59 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Si vas a la pàgina del XSM veuràs que en un dels seus artícles per La Vanguardia parla sobre el tema de si l'estat ha d'intervenir en l'ús del català (per exemple en el doblatge del cinema). Et sorprendries de veure la seva opinió. Mira-la, llegeix i no posis mentides en boca d'altres.

2/28/2007 7:47 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home