dilluns, de febrer 26, 2007

Si algun dia sóc ric i gran

És possible que si algun dia sóc gran i ric acabi votant partits d’esquerra, per pura diversió. Potser, si algun dia sóc gran i ric, acabo encadenant-me a qualsevol plaça per a salvar les tres famílies d’ànecs de l’estany de la Murtra. Em sorprèn, i força, la concepció general que els liberals som tots multimilionaris amb la vida solucionada i un lloc assegurat a la junta directiva de l’empresa de l’avi. Potser alguns se sorprendrien si sabessin d’on venim molts de nosaltres. No cal ser ric per ser liberal, tot el contrari, i per això, potser, si algun dia sóc gran i ric, votaré els sociates i no pararé de riure mentre llegeixo els titulars dels diaris mentre esmorzo al solàrium de l’àtic de Via Augusta. A mi, senyors, també m’agradaria que es conservessin els paisatges de muntanya on m’hi he passat mitja infància, m’agradaria que tothom tingués un plat calent a taula i que al món no esclatessin bombes ni sonessin les sirenes. Malauradament, sembla que alguns creuen que la intervenció estatal és el camí per aconseguir tot això i, pitjor encara, pensen que els que no la defensem cerquem tot el contrari. No sóc ric i no vull que es carreguin les meves muntanyes, però no sóc socialista perquè em sembla que precisament si ho ets acabes fomentant un planeta ineficient. Algú creu encara que la desertització no es produiria de la mateixa manera si uns o altres governessin, algú pensa que el món seria millor si els rics paguessin el menjar dels pobres? Jo no ho crec, sincerament, i si m’equivoco ho acceptaré, però no vull, de cap manera vull, que el món sigui un calvari per ningú ni que s’acabi el verd dels prats de muntanya on cada estiu sóc immensament feliç. I si no tens diners t’has de preocupar i recolzar el que creus que és millor. És per això que potser votaré algun dia els partits d’esquerres, si algun dia sóc ric i gran i ja tinc tot el que em cal.

5 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Oi, oi! Recomano llegir això escoltan la melodia de Taxi Driver. T'imagines en Raül bebent suc de taronja amb un croisant dela Foix (o millor del Sacha) al seu àtic, amb una bata blanca, la seva dona al llit de 4x4 (metres, és clar), i gaudint dels matins de sol a Sarrià (on de tant en tant encara hi sentim els ocells).

Jo també vull que siguis rics, company. Això de votar esquerres... ves, si t'ha de fer ilusió, jeje!

2/26/2007 12:20 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Molt bon article. Aquest article és un d’aquells que en dic "article-resposta" ja que t’estalvien molta saliva quan t’has de posar a respondre els topics barats de sempre.

www.guillemcarol.cat

2/26/2007 1:43 a. m.  
Blogger Ferran Caballero said...

com a música de fons se senten aplaudiments

2/26/2007 2:09 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Muy bueno, habría que llevar una copia de este artículo en la cartera para que lo leyese más de uno que hay por ahí suelto.

MPT

2/26/2007 6:37 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Benvolgut company, he anat a parar per casualitat al teu blog i m'ha encuriosit...

He d'enténdre que per a tu un mercat lliure -quan menys normativitzat millor -farà millorar la vida de les persones?

Cal recordar que les oportunitats ni els punts de partida no son iguals per a tothom (ni a casa nostra ni a fora). És igual de dolenta la mentalitat funcionària (ineficient i repudiable)que el corporativisme (ineficient i repudiable).
Diga'm quin partit posarà mà en arreglar el desatre funcionarial del país, que el votaré. (Cap partit de dretes ha dit mai res d'això - i obviament els d'esquerres tampoc ;-)

El mercat lliure, i correigex-me si m'equivoco, busca la rendibilitat. No actua mai en pro de l'eficiència ni de la lògica, i encara menys dels beneficis socials. Tampoc no pensa en un mig ni en un llarg termini. És així com ha de millorar la societat?

Pel què fa a la política, en la societat en la que estem, company, les dretes i les esquerres hi pinten poc. La política és de matisos però ningú s'atreveix a tocar temes de fons per por d'un concepte al qual tots témen "l'economia".

Per últim... t'has plantejat perquè escoltes música en anglès?

En el fons tots som xais.

7/14/2008 12:16 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home