diumenge, de març 18, 2007

Guanyar la partida

Treballar i estudiar a l’hora és una llauna, no ens enganyem, i si et toca treballar els dissabtes a la tarda ho és encara més i si, a sobre, el que guanyes no és per tirar cohets, ja m’explicaràs. Però vas guanyant poc a poc la partida, cada dissabte més que has treballat, cada dissabte més que has aconseguit superar una setmana sencera anant a tots els matins a la facultat i totes les tardes a pencar. Vas guanyant poc a poc la partida i, escolta’m bé, aquest article no és en absolut un perllongament de l’absurda cantarella que diu que només coneix la realitat qui treballa i que si t’ho paguen tots els pares res no té valor. Vas guanyant poc a poc la partida cada dia, a cada treball que presentes malgrat la manca de temps, cada dia que tornes a arribar puntual a la feina. I és clar que és una llauna pencar tant i si a l’estiu dobles el treball encara ho és més però imagina’t sopar una nit a Harvey Nichols mirant des de la finestra Knighstbridge, sentint Londres, i pagar-ho amb els diners que has suat. Si els teus pares tenen diners i t’ho pots estalviar, rep les meves més sinceres felicitacions. Però si no és així i ets tu que ho vas aconseguint, no perquè a casa no et donin per menjar, no perquè a casa no arribeu a final de mes, sinó perquè tu vols anar a Londres cada any, perquè vols sopar a Da Greco i no al Fres Co, aleshores vas guanyant poc a poc la partida. Vas poc a poc guanyant la partida als teus propis reptes si fas cada dia el que et vas comprometre a fer. Et guanyes poc a poc la partida a tu mateix amb esforç, amb la lluita per aconseguir totes les coses que vols. Treballa, estudia, escriu, somia, si això és el que vols i que ningú vingui a dir-te què és el que has de fer perquè sou tu i la teva vida avançant allà on vosaltres voleu. Ets tu, i poc a poc vas guanyant la partida.

6 Comments:

Blogger Moré said...

Tot el que hagis estudiat no t'ho prendrà ningú. Tot el hagis guanyat tú ho valoraràs molt més. Els éssers humans no podem viure del "subsidi", ni tansols familiar... però també hem d'aprendre a defensar que no ens prenguin el que hem guanyat.

Hem de ser lliures per a disfrutar del que aprenem i del que guanyem, això és el que conquereixes cada vegada que acabes una setmana de treball i , creu-me , paga la pena.

3/18/2007 8:24 a. m.  
Blogger Guillem Casas said...

A guanyar, company!

3/18/2007 11:44 a. m.  
Blogger Ferran Caballero said...

Felicitats per cada victoria

3/18/2007 6:42 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Des de fa dos anys i poc segueixo la teva fórmula de facultat (en el meu cas insti fins ara) pel matí i feina remunerada per les tardes i ara puc dir que és una de les coses de les que més orgullos estic.
No és pas per fardar, presumir o dir ximpleries per l'estil, sino per deixar ben palesa una opinió amb la que segurament estaras d'acord: La gent és molt vaga, ho vol tot mamat i mossegat i es queixa sense rao.

Vagi Bé!!

3/18/2007 9:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Guanyaràs, estaràs entre els grans i llavors recordaràs aquella època veient com el teu esforç no ha esta en va.

www.guillemcarol.cat

3/18/2007 9:50 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Dius cada cosa...
"i que ningú vingui a dir-te què és el que has de fer perquè sou tu i la teva vida avançant allà on vosaltres voleu"

Ja t'ho recordaré, ja...
Un petonet

3/22/2007 9:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home