divendres, de març 09, 2007

Les dones i els Joves d'Esquerra Verda

Ahir va ser el dia de la dona treballadora, guaita. Tot entrant a la facultat, uns simpàtics i insistents membres de l’agrupament de Boy-Scouts aquest que es fan dir Joves d’Esquerra Verda em van assaltar per a donar-me un fulletons (que degueren costar uns quants arbres talats, per cert) on es denunciava un important grau de discriminació vers les dones en el nostre país. Ja saben, l’habitual lletania de la paritat, de la dificultat per accedir a determinats llocs de treball, les diferències de sou, la queixa sobre la societat patriarcal que encara no sé ben bé on és i un llarg etcètera. Aviam, als grans magatzems on jo treballo resulta que són dones les responsables dels departaments d'informàtica, discos, atenció al client, recursos humans i, ah sí! el de comptabilitat. Quanta discriminació a la dona, renoi! De pas recordo que Segolène Royal i Hillary Clinton són fermes candidates a presidir dues potències mundials, que l’exèrcit d’Israel està farcit de dones, que a l’Hospitalet Convergència va representada per la Meritxell Borràs, que la Carme Ruscalleda té un gran restaurant i bé, tota una sèrie de fets que segurament coneixeu millor que jo. També deien, els pamflets aquests, que les noies tenen més estudis i que hi ha més noies que nois matriculades a les universitats catalanes. Tot i així, clamaven, no hi ha cap rectora. Home, resulta que els rectors s’escullen democràticament entre el cens acadèmic així que, si hi ha més noies que nois i els rectors segueixen tenint el que tenen entre les cames, no crec que tingui gaire a veure amb que nosaltres siguem uns masclistes. El dia de la dona treballadora, en fi, mentre d’altres celebràvem que feia 110 anys que havia nascut el nostre genial Josep Pla. Per cert, els Joves d’Esquerra Verda que repartien el tros de cartró –sospito pagat en part per mi- que ha motivat aquest article, eren tots nois. Discriminació?

8 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Jajaja! Una visió espectacular de la temàtica, et felicito!

Cert que, amb estadístiques en mà, les dones encara no tenen un paper igualat (pel que fa a nombre de llocs de treball ocupats) en els empreses d'aquest país i que la mitjana de salaris de la dona no iguala el dels homes. Però, en tot cas, el dia de la dona sempre l'he trobat com el del pare, el de la mare o el de Sant Valentí: una tremendassa tonteria.

A més a més, em sembla perfecte que es vulgui concienciar encara un xic més a la societat sobre el paper de la dona però està clar que la cagada dels moquets verdets no és pas la millor (les crítiques te les han deixat massa fàcils!).

3/09/2007 1:59 a. m.  
Blogger Moré said...

Hi ha coses que no entendré mai de la política catalana: si ets doan , gai, d'una minoria social o poblacional, etc... tens tots els números per ser diputat -sobretot d'esquerres- . Això són valors en la política? On és la recerca dels millors? Demagògia populista d'estar per casa

3/09/2007 9:40 a. m.  
Anonymous Anònim said...

un cop més: tens raó! si us plau, fes un article on no convergim i que et pugui portar la contra! jejeje

www.guillemcarol.cat

3/09/2007 11:28 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Benvolgut,

Per afegir algunes dades quan dius que aquesta colla es queixa de que "no hi ha cap rectora".

Rectora UdG: Dra. Anna M. Geli
Rectora UVic: Dra. Assumpta Fargas
Rectora UOC: Dra. Imma Tubella
Rectora URL: Dra. Esther Giménez-Salinas

Per cert: 1 de les 7 universitats públiques catalanes té rectorA. En canvi, 3 de les 5 privades catalanes té rectorA.

Que en prenguin nota.

3/09/2007 12:25 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Quins són els millors CD's del Bruce? Vull baixar-me'n algun, però no sé quin. Gràcies!

3/09/2007 8:50 p. m.  
Blogger Julio said...

Titular: La violència de gènere es culpa dels sociates.

3/09/2007 10:50 p. m.  
Blogger Odalric said...

Crec que la societat està perdent la batalla de la meritocràcia per endinsar-se sense problemes dins la piscina de la discriminació positiva i l'igualitarisme funcionarial.

Això fa perdre nervi, ànima, llibertat i empenta.

Volem ser ocells en gàbies d'or...

3/09/2007 11:19 p. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Aonònim, si tens ganes d'escoltar en Bruce Springsteen passa per una botiga de discs i compra't el Born to Run i a partir d'aquí t'anirà captivant fins a que compris la seva discografia sencera. Baixar-te música d'Springsteen t'haurà semblat una barbaritat! Baixa't David Bisbal, no el Boss. Però, com que segurament no em faràs cas, baixa't o bé la discografia o el Born to Run o el Darkness on the Edge of Town. A partir d'aquí ja et recomanarem més cosetes!

3/10/2007 3:14 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home