dimarts, de març 06, 2007

Resultats de la segona enquesta

En la segona enquesta de Les Lleixes, he volgut traçar un dibuix dels lectors a partir de quin és el seu valor suprem. Per la meva felicitat, una majoria absoluta del 54% dels votants s’ha decantat per la Llibertat, valor central d’aquest blog i en el que jo crec fermament. La resta de votants s’ha decantat, en un 26% per la Igualtat, que suposo que volen aconseguir mitjançant el robatori, digues-li robatori digues-li IRPF. Un 14% s’ha posat a pesar valors en la balança de la Justícia i un 6% ha dit que el seu valor suprem no és cap dels tres anteriors (Quin serà?). Aquí va el gràfic:

De nou, refermo el meu amor vers la Llibertat i opino que és un valor que està un graó per sobre de la resta. Per mi, la Llibertat condueix a la Justícia. La Igualtat, crec, és un valor absolutament perillós i descartable que ens pot portar a la supressió de la individualitat, que ens pot dur a afirmar que no importa l’esforç o la capacitat particular, que no importa res del que facis, de fet, perquè encabat tot serà objecte de redistribució i no importarà gens que hagis produït 10 o 5, ja que et quedaràs amb 7’5.

4 Comments:

Blogger Bensalem said...

Com sempre, dues pinzellades:

1) Equiparar igualtat amb robatori no és demagog; ja gairebé se surt de l'escala Richer.

2) EEUU = Llibertat = Terra de les oportunitats? Vaia broma.

3/06/2007 12:14 a. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Jeje! bastant d'acord amb el julian. Més que res perquè igualtat pot ser de drets i no de diners (per exemple). I si no és una igualtat al 100%, si més no que no tingui que veure com un negret se'm fot de gana i com un home es compra calçotets a diari. I no hi barrejo IRPF, només dic que si bé la igualtat total no és possible (ni bona, crec jo) sí que no m'agraden els extrems (sobretot els inferiors).

3/06/2007 12:20 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Nano, primer hauries de definir què entens per llibertat. Utilitzar aquesta mena de conceptes grandiloqüents sense haver-los definit prèviament és la marca del demagog, com ja han dit els anteriors comentaristes.

3/06/2007 2:16 p. m.  
Blogger Odalric said...

Llibertat, un concepte que no agrada als que ens volen arreglar la vida als demés...

3/06/2007 3:01 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home