dimecres, d’abril 11, 2007

Ignorància

Hi ha una cosa molt curiosa que té lloc de manera continuada en moltes de les tertúlies en què prenc part. Ja et pots imaginar que, generalment, sóc en elles l’únic liberal i que m’haig de batre amb enormes hordes de vegetarians, així que la meva concentració ha de ser extrema. El que passa, i no deixa de sorprendre’m, és que l’audiència –tots els que s’ho miren des del voltant- és rematadament imbècil. El patró dels esdeveniments és, més o menys, el següent: Jo llenço un argument liberal, immediatament, un vegetarià llença un argument en favor dels enciams que sol estar relacionat amb el fet del perill imminent de desaparició de tota l’aigua de l’univers, que és absolutament fals però convenç als amics salvafoques. Aleshores l’audiència aplaudeix a rabiar i silencia el meu contraatac, o el meu simple apunt que afirma que el que ha dit el cadell d’Stalin és mentida. Tot el que diguis ja és en va, perquè el gran cap de la tribu indígena socialista t’ha esclafat amb el seu demolidor –i fals- argument. Tot són elogis cap a l’heroi de l’esquerra que ha estat capaç de sobreviure a la tirania demagògica i criminal del defensor de la llibertat. Ningú t’escolta ja, en mig del fervor popular que et du emmanillat cap al gulag. Curiosament, la manera d’argumentar i silenciar d’aquests grups de pseudointel·lectuals que tranquil·lament campen per les Universitats i els cafès, coincideix sovint amb els mètodes que usen polítics llatinoamericans tan lamentables i populistes com Chávez, o Castro. L’error és sempre creure que la gent atén a la veritat més que a l’estètica. Un, que ha llegit Schopenhauer, tampoc no s’escandalitza gaire, tanca la paradeta i se’n va cap a casa convençut, de nou, que la democràcia és una sublim estupidesa si tota aquesta gent té un vot que val el mateix que el teu, estimat lector.

8 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Jejejeje! Et veig indignat company. JO em pregunto, si aquet sistema social-comunista funciona tan bé perquè no fan el mateix els liberals?

No els diguis imbècils, home, al cap i a la fi deuen ser llestos ja que son els que s'aprofiten de la incultura social, no?

4/11/2007 11:56 a. m.  
Blogger Odalric said...

A la gent li agrada ser ramat i seguir el pastor...

4/11/2007 1:20 p. m.  
Blogger Julio said...

Company, no vull se dolent, però a Dublín vosaltres éreu majoria i el vostre procediment "argumento-risa" era similar...

4/11/2007 2:58 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Empitjores. Ja no em val la pena llegir els teus articles. Abans tenies arguments, ara et limites a insultar.


Ai, l'extremisme!

4/11/2007 3:38 p. m.  
Blogger Moré said...

Raül , que hi fas discutint per cafès i altres llocs amb totalitaris? Què hi guanyes? de veritat estàs disposat a gastar recursos en convèncer-los? Jo crec que t'eqyuivoques si penses que paga la pena. Solament has d'aspirar a que no et toquin la pera. Defensar la lliberat, simplement i de manera plana.

Quan algú et vingui amb bestieses opinables has de dir que sí , que és una opció de vida que és legítima per a ell i que si està disposat a a viure així que ho faci , però que el que no és democràtic és que intenti imposar-la als demés pel sol fet de que la consideri millor que la del comú de la societat.. i ja no et dic si la consideren millor moralment , que llavors entrem ja dins la paranoia. Esl qui consideren el seu partit el millor no necessiten els altres partits , i no defensen la democràcia si no el partit i pensament únic... els qui defensem la pluralitat defensem la necessitat de tots per a que el sistema funcioni. Aquesta és la diferència.

4/11/2007 4:45 p. m.  
Blogger Maiol Sanaüja i Soler-Rossell said...

Per una vegada podré estar d'acord amb en Pabbel, qui realment es pot sentir insultat "de debò" ;)! Dubto que puguis percebre aquest caliu vegetarià que ens constates en l'entorn universitari i en un mer cafè acompanyat per unes partides de cartes. Crec Raül que cal fonamentar el respecte i després solidificar els arguments dels uns i dels altres, amb un debat desacomplexat i amb calma. Almenys un servidor pensa que ha estat així vers tu i que, indiferentment que esbossis les teves cabòries vegetarianes amb salsa roja soviètica, seguirà sent com fins ara, diàleg junt amb la paraula viva!

Una abraçada company!

4/11/2007 11:27 p. m.  
Blogger Maria Vila said...

No perdis el temps amb discussions així. Podràs respectar el que diuen, o no, però saps que voles i vas sempre molt més lluny.

4/12/2007 11:48 p. m.  
Blogger Maria Vila said...

Per cert, m'agradava molt allò del teu perfil d'abans: "París abans que Londres i Londres abans que tota la resta". `He de dir, però, que també em rendeixo a la magnificència de Nova York. Una abraçada!

4/12/2007 11:51 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home