dissabte, de juliol 07, 2007

L'alta muntanya del Tour 2007

Aquest any, el Tour de França visitarà els Alps abans que els Pirineus i, en total, els ciclistes hauran de superar 21 cols catalogats de segona, primera i fora de categoria. La primera cita amb l’alta muntanya arribarà dissabte vinent, dia de la festa nacional francesa, en el marc de l’etapa Bourg-en-Brese – Le Gran Bornand. Seràn gairebé 200 km amb diverses cotes de tercera i quarta categoria en la primera part. En la tram final de l’etapa el pilot haurà d’ascendir La Colombière (1a), la meta està justament acabat el seu descens. El dia següent arriba la dinamita. L’etapa que uneix Le Gran Bornand amb Tigne comptarà amb la presència de sis ports de muntanya. A destacar: Tamié (2a), Cormet de Rosselend (1a), Hauteville (1a) i el final a Tignes (1a). Després d’una jornada de descans, la cursa afrontarà l’etapa Val d’Isere – Briançon amb els temibles Iseran (Fora de categoria – HC) que serà el port més alt de la cursa, coronat a 2770 metres, Télegraphe (1a) i el colós Galibier (HC), al final del descens del qual es troba la línia d’arribada. Els Pirineus arriben el 22 de juliol amb l’etapa entre Albi i Plateau de Beille, que inclou en el seu recorregut la cota de Sarrailles (2a), la brutal ascensió a Pailheres (HC) i acaba en alt, a Plateau de Beille (HC). Al dia següent: Foix – Loudenville – Le Louron. L’etapa consta de les ascensions a Port (2a), Portet d’Aspet (2a), Menté (1a), Bales (HC) i Peyresourde (1a). La meta, just al costat del preciós llac de Loudenville, se situa al final del vertiginós descens del Peyresourde. La darrera etapa d’alta muntanya probablement sigui la reina de l’edició 2007: Orthez – Gourette (Col d’Ausbique), amb Larrau (HC), Pierre de Sant Martin (1a), Marie-Blanque (1a) i el final al cim del mític Aubisque (HC). El menú és a taula, ja poden anar seient, a no ser que estiguin inscrits en la cursa. Si és el cas, tremolin.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Hola Raül,
he anat a petar al teu blog per casualitat i llegint el teu perfil veig que dius que escrius per culpa d'uns professors entre els quals hi ha l'Eduard Vendrell.
És l'Eduard Vendrell Barata, profe de llengua i/o literatura catalana? És que si és ell, segurament també va ser profe meu i ens vam fer molt amics, però la vida et porta per camins diferents i n'he perdut el rastre. Si fos ell, tens alguna manera de contactar-hi? Gràcies i salut.

7/09/2007 2:45 p. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Freackot! Ja he tornat! Vinga, a llegir com pateixen aquests drogoaddictes, jeje. No, que sembla que aquest anys els estan fent pixar cada minut!! En fi...

7/09/2007 7:48 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home