dimarts, d’octubre 09, 2007

Confessions d'un estudiant de Dret (II)

Confesso que em produeix certa sorpresa el debat sobre si els individus que han cremat fotos de la Família Reial Espanyola recentment han d’anar a la presó. Sobretot després de llegir aquest article del Codi Penal Espanyol, en virtut del qual queda establert com delicte:

491

1.Las calumnias e injurias contra cualquiera de las personas mencionada en el artículo anterior [el Rey o cualquiera de sus ascendientes o descendientes, la Reina consorte o el consorte de la Reina, el regente o algún miembro de la Regencia, o el Príncipe heredero de la Corona], y fuera de los supuestos previstos en el mismo, serán castigadas con la pena de multa de cuatro a veinte meses.

2.Se impondrá la pena de multa de seis a veinticuatro meses al que utilizare la imagen del Rey o cualquiera de sus ascendientes o descendientes, de la Reina consorte o del consorte de la Reina, del regente o de algún miembro de la Regencia, o del Príncipe heredero, de cualquier forma que pueda dañar el prestigio de la Corona.


Jo pensava que havíem de debatre sobre si els següents que ho facin també es trobaran aquest article. Mentre se’l trobin, sembla elemental que hauran de ser condemnats en virtut del mateix, sempre en pro de la imprescindible i inqüestionable seguretat jurídica i, més concretament, del principi de tipicitat dels delictes. O volen un país on no s’acompleixin les lleis?

1 Comments:

Blogger Maiol Sanaüja i Soler-Rossell said...

Hi haurà igualtat, plena i de debò, quan reformem totalment el Codi Penal i, sobretot, la Constitució! Ara que, a mi solucionar Espanya, la fal·làcia, ja no ho faré. L'estafatut ha estat el darrer escull en perdre el temps. El proper plantejament: secundar l'Estat propi que tant necessitem.

Una abraçada

10/10/2007 10:48 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home