divendres, d’agost 18, 2006

Agost

L'únic que té de bo l'agost és que allà on condueixis sempre hi trobes lloc per aparcar, a Barcelona. A banda d'això ja et pots anar preparant per un mes fastigós que, si fos per mi, de bon grat el faria prohibir. Pels que treballem són encara pitjors, aquests trenta dies on un no sap si és a l'estiu o a la tardor perquè tan aviat et trobes un dia a quaranta graus com el següent et cau un xàfec que fa baixar la temperatura fins els vint-i-cinc. Curiosament, el xàfec acostuma a caure l'únic dia en què tu tens temps d'anar a la platja i, almenys jo, sempre tinc aquella estranya sensació, com si algú no parés de riure de mi.

Surts de la feina i arribes a casa mòlt, xop de suor o de l'aigua de la tempesta i, és clar, et ve de gust veure els amics i anar a prendre una copa després de sopar. Els truques, doncs. Hola Raül! No, avui no puc sortir! Estic a Can Martí de la Serralada de l'Àliga Negra, el meu poble, fins al setembre! Però que no eres de Barcelona, tu? I al final baixes amb un parell d'idiotes que, com tu, s'han quedat a la capital treballant i mireu de seure en alguna barra mínimament decent però resulta que tots els bars han tancat i només et queden les terrasses així que has de rendir-te i prendre una granissada de llimona, d'aquestes que tot és gel i la llimona no ha dit pas si pensava venir.

Després hi ha aquells matins a l'oficina en què et truca un client per dir-te que necessita cinc tones d'una determinada mercaderia. Tu ja et vas fregant les mans, pensant en l'import de l'operació i telefones al teu proveïdor de confiança per a demanar-li el producte. Aquest és el contestador automàtic de Distribucions El Marejol, us informem que estem de vacances fins el quatre de setembre, si teniu cap comanda podeu deixar un missatge. Però vol fer el favor? Un missatge? Haig de fer una compra de milers i milers d'euros i no penses assabentar-te fins el quatre de setembre? Ves a cagar, xato!

Coi d'agost, perquè ha de durar tant? Que no pot arribar ja, el setembre, quan el Tirsa obre de nou i un pot sopar a bons restaurants? Vull convidar-te a dinar i que siguis a la ciutat, que comenci la Champions League i que els diumenges anem a picar unes braves al bar mentre veiem el partit del Plus. En definitiva, que torni l'ordre ja, si-us-plau.

1 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

jejeje! Una gran descripció, oi tan!

8/18/2006 11:01 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home