dimecres, d’agost 09, 2006

Restaurant Masia Segarrulls

La Masia Segarrulls està situada en un trencant de la carretera que condueix al castell de Sant Miquel d'Olèrdola des d'on es domina tota la plana del Penedès. Dins d'aquesta masia medieval s'hi ubica un restaurant interessant. Les diferents estances de la casa fan les funcions de petites sales on, com a molt, s'hi poden trobar 4 o 5 taules, creant un ambient força relaxat i agradable. Tant aviat com seus a taula et serveixen un petit aperitiu format per una copa de cava la marca del qual varia cada any segons la collita i unes patates braves prou bones. El menjar, casolà i a càrrec de Pedro Alonso, no rebutja les influències de la nouvelle cuisine però en cap moment no el podem qualificar com de disseny. Així doncs, trobem plats de certa sofisticació com l'encertadíssima amanida de pasta amb foie i vinagreta de bolets i d'altres tan senzills i efectius com els rossinyols amb pernil. Pel que fa als segons, aquí entrem de ple en un camp molt més primitiu, amb una carta farcida de carns a la brasa i poc peix. Amb el segon no t'hi has de repensar gaire i demanar filet a la llosa. Aquest plat, com el nom indica, i no cal tenir gaire imaginació, és un filet cru servit sobre una pedra calenta per a que tu mateix coguis la carn al teu gust. El filet és realment magnífic i és una festa anar tallant la carn crua de sobre la llosa i anar-la daurant entre els grans de sal gruixuda. Per postres no hi ha gaire varietat, un assortit de sorbets, mel i mató i poca cosa més. Són recomanables les catànies, un dolç de xocolata típic de la propera Vilafranca del Penedès.

El preu és raonable, uns 40€ per persona, i el servei força agradable. La qualitat del menjar és bona i quedes ben tip en sortit. Té alguns problemes, això sí, el restaurant Segarrulls. Ens ha passat, alguna vegada, que hem demanat un plat i, una vegada servit, ens han informat que mancava alguns dels elements que el composen, cosa irritant. També és digne de queixa el temps que has d'esperar entre plat i plat que, en ocasions, arriba a ser desesperant. Que vigilin, perquè l'espectacular filet fa que es perdonin moltes coses però, és clar, de filets així també en deuen fer, a d'altres llocs.

Restaurant Masia Segarrulls. Carretera C15 km 10'2. Sant Miquel d'Olèrdola, Barcelona.