dilluns, de gener 21, 2008

Requisits per viatjar amb mi (1)

És un dels principis fonamentals de la meva existència el viatjar només amb economistes o individus amb una capacitat de raonament que convalidi amb les assignatures Introducció a l'Economia I i II. És imprescindible, quan surtin a voltar món, que vagin acompanyats de gent que hagi interioritzat, com a mínim, els conceptes de sunk cost, trade-off, costos fixos i variables i la diferència entre avantatge comparatiu i absolut, així com que pugui comprendre que l'assignació d'una quantitat X de diners equival a la reducció d'aquesta mateixa quantitat en puteig. De no ser així els auguro un viatge curull d'ineficiència. Per qüestions d'incomprensió d'un parell d'axiomes econòmics fonamentals per part dels seus coexpedicionaris, acabaran pagant més o menys del que estan disposats i a més no aconseguiran el nivell de gaudi màxim possible donada la restricció pressupostària Y. Aquesta realitat acostuma a fer-se especialment pal·lesa amb l'assumpte dels taxis a les grans ciutats. Si viatgen acompanyats de tres economistes és molt possible que, tot i pagar una miqueta més que si anessin en metro, recorrin la ciutat en taxi, amb la maximització d'utilitat que això comporta. En el supòsit que viatgin amb gent de l'altre tipus -el món se subdivideix en economistes/convalidats i la resta- segurament viatjaran en metro, s'estalviaran unes poques unitats monetàries i perdran molt de temps, vistes i llibertat de moviment. En altres paraules, obtindrien un benefici comptable però no econòmic, que és el que sempre passa quan es viatja amb gent de pocs píxels. Per si ho estan pensant, els diré que, efectivament, aquest extrem és transposable no solament als viatges i determinades activitats diàries puntuals, sinó al conjunt de la seva vida. No és menys cert, però, que triar qui ens envolta durant el transcurs de la nostra vida és força més complicat que triar amb qui pugem a l'avió.

5 Comments:

Blogger Jordi Coll said...

Visca els viatges en taxi per Manhattan.

1/22/2008 12:16 a. m.  
Blogger Juli Surell said...

El gasto dels teus acompanyants, també el paguen aquests tiets tan estupendos que tens?

Si és així, ara mateix em matriculo a la UOC i aquests Nadals ens n'anem a Missouri, terra d'aranyes gegants, amb tot pagat.

1/22/2008 2:29 p. m.  
Blogger Moré said...

hahahahhahaha

1/22/2008 4:48 p. m.  
Blogger Jordi Coll said...

Estic d'acord amb el Juli, mira de convèncer els papàs perquè ens paguin el pròxim viatge, que els meus ja n'estan farts!

1/22/2008 5:45 p. m.  
Blogger Guillem Casas said...

"No és menys cert, però, que triar qui ens envolta durant el transcurs de la nostra vida és força més complicat que triar amb qui pugem a l'avió."

També és cert que, un servidor, no puja a l'avió amb un economista que no hagi triat per a que l'acompanyi durant la vida 'a terra'!! Suposo que per això estic frisós de comprar els putus bitllets d'una refotuda vegada! Al final us donaré pel cul i me n'aniré al putu NYC a trobar-me amb l'Scarlett. :D

1/22/2008 8:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home