divendres, de febrer 15, 2008

No country for Bardem

Després de tot l'enrenou organitzat entorn la nominació a l'Oscar al millor actor de suport de Bardem pel seu paper a No Country For Old Men, vaig decidir anar a veure la pel·lícula i, crec que, ni de bon tros, l'actor espanyol mereix l'estatueta. La interpretació de Bardem d'un pretès psicòpata -que a mi em sembla un simple assassí a sou- es fonamenta en dos fets que són que obre els ulls una mica més de l'usual i camina amb ritme estrany. Punt. A la història del cinema, de personatges similars en tenim a dojo, de fet, el paper de Bardem respon a un dels prototips més usats en centenars de cintes de sèrie B. I bé, Bardem interpreta aquest personatge tan manit de manera mediocre i sense cap gràcia especial, tot i els molts models dels quals ha pogut estudiar. Naturalment no ho fa malament, només faltava, però no veig per enlloc el mèrit que l'ha dut a la candidatura a l'Oscar. No és cap notícia d'última hora que Bardem em sembla un ésser miserable, però, a aquestes alçades, també haurien de saber que si analitzo una actuació em limito simplement a això, així que espero que no pensin que hi ha motivacions més enllà de les cinematogràfiques en el que dic. És possible, també -i dic això per justificar el nominat- que quan Bardem camina pel passadís del motel farcit de pistolots, la meva memòria em fes viatjar directament a Taxi Driver i, és clar, De Niro, Bardem, no hi ha color. This is no country for Bardem.

2 Comments:

Blogger Juli Surell said...

Nen, digues als teus estimats tiets que et paguin un postgrau de psicologia autoanalítica, que et fa falta.
De tot aquest post he deduit que, si ets sincer, no tens ni puta idea de com ets.
Dir que la teva animadversió a la persona no influeix en els teus comentaris és poc menys que hilarant.

2/15/2008 1:14 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Tío, en esta ocasión no estoy de acuerdo: me parece que el papel que Bardem realiza en este film es absolutamente soberbio.
El hecho de que, a simple vista, pueda parecer que su personaje "no hace nada", lo cierto es que consigue con muy pocos gestos que el público se crea que esté frente a un completo psicopata totalmente desquiciado.

Espero que, como todo parece indicar, la academia no cometa una nueva injusticia y condecore finalmente a Javier. Qué feliz me haría verlo compartir, como pareja en su categoria, una foto con la fantástica Cate Blanchett (que se lo tiene que llevar por Im Not There).

Saludos!!

2/15/2008 9:26 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home