diumenge, d’abril 01, 2007

Diuen que Nova York...

Diuen que Nova York no et jutja, que sou només el gran rugit de la bèstia i tu. Diuen que Nova York és la capital del planeta i els neons de Times Square a la nit són la victòria per golejada de la civilització. Diuen que a Nova York s’hi va a perseguir somnis i que, amb una mica de fe, no hi ha motiu aparent perquè no l’atrapis. Diuen que la ciutat està viva, que pots sentir els batecs del seu cor a cada cantonada. Diuen que Manhattan és un espectacle permanent i que no hi ha descans pels que són forts i estan disposats a tot. Diuen coses, moltes coses, tantes coses que podria espantar-me i pensar que no seran veritat, però no ho faré i aniré a corroborar-ho. Demà marxo a Estats Units, vacances curtes, gran intensitat. Dos dies de preàmbul a Boston i després el plat fort és Nova York. Mai he viatjat tant lluny, mai un vol tan llarg, mai he travessat l’oceà Atlàntic i sempre fa un cert neguit, però ara ja és aquí. Des de petit havia somiat viatjar-hi, sembla que no pugui ser cert que tot sigui demà, que es facin realitat els més antics desigs. M’acompanyaran en l’empresa els amics Royán i Laporta, amb els que ja hem passat llargues estones d’aeroport. A Boston ens espera el De La Torre, al que veuré després de més de dos mesos. Estats Units no queda gaire lluny, solament una maleta i una espurna. Dubtes infantils, quina música dur a l’MP3, només cançons que parlin de Nova York, només cançons del Bruce, quin llibre dur, què fer amb el portàtil. Només una cosa segura de tot plegat, New York City Serenade i Incident On 57th Street seran dues cançons assegurades en una passejada nocturna per la 57. Diuen que Nova York no et jutja, que sou només el gran rugit de la bèstia i tu. Diuen que Nova York és la ciutat del planeta que pot proporcionar-te més felicitat. Estic gairebé segur que és així. Us ho explico a la tornada.

4 Comments:

Blogger Moré said...

Bon viatge i millor tornada

4/01/2007 4:08 a. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Em fa por. Em fa por que tot aixó sigui veritat i que no tornis per recollir-me i portar'm-hi.

Vull ser allà, amb tu, amb el Madison al darrera perquè tramps like us, baby we were born to run. I per poder-te Spanish Johnny, good night!

Passejar per Nova York de nit, amb tanta llum encesa, aquell fred que hi deu fer.

Jo tampoc hi he anat, tampoc he viatjat tan lluny, i ara te m'escapes, te'n vas a la terra promesa, the promised land.

Veuràs aquella carretera del tró i qui sap si hi coneixes alguna noia que sigui "la única" i li puguis dir que caminarás la llarga, fosca i estreta carretera sempre que t'ho demani.

Hi hauran de veritat, encara, Cadillacs Roses? Ja m'ho diras. Potser també hi fas amics, potser que un es digui Bobby...

Sens dubte, demà te'n vas a la terra de l'esperança i els somnis i podras veure recompensada, per enèssima vegada, la teva fe.

Et deixes a moltes persones a Barcelona, una d'elles un servidor, el teu germà de sang.

A NYC hi veuras el desastre que certs monstres de la humanitat hi van deixar. Però nosaltres sabem que l'aixecament es possible i que sempre hem d'esperar un dia assoleiat, sempre arriba.

Qui sap si en una de les múltiples passejades trobes un lloc anomenat Mary on hi fan una gran festa: apunta't-hi.

No hi ha jungla als Estats Units, li hauras de portar tu.

Em desmotrarás que verdaderament hi ha foscor als límits de la ciutat i també en els carrerons. Podràs ballar en aquesta foscor?Serà unes bones o males terres? Segur que hi ha foc.

En algun bar amb ambient musical hi tribaras joves cantants que t'explicaran histories dels seus dies gloriosos com a jugadors de beisbol i tu els escoltaras pensant que ja ahs sentit aquella història.

Torna germà, aquí t'espero per a que m'ho expliquis tot i per a anar-hi, novament, a complir un somni. Torna a casa teva. Hi hauran coses en la Nit? Què hi deu passar a la 10ª Avinguda? Tot, tot m'ho explicaras. Jo, ja t'he deixat en forma de missatge subliminal allò que crec que t'has d'endur i segur que me'n oblido.

Sort, BB, molta sort! I felicitats, ho has aconseguit.

4/01/2007 1:33 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Bon viatje de part de tota la family!!
A la tornada si us plau traducciò si pot ser "gairabe literal" de The Americand Land.
Passat'ho bé i cuidat.
Una abraçada i petons.

4/01/2007 10:55 p. m.  
Blogger Odalric said...

No ha res com Nova York.

No hi haurà res com Nova York a la tornada...

4/02/2007 6:31 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home