dijous, d’abril 19, 2007

I Messi, Messi, Messi, però, al final, Diego

Amb el gol de Maradona contra Anglaterra als quarts de final de la Copa del Món de Futbol que es va celebrar a Mèxic l’any 86 passa una mica com amb el canvi climàtic. Dic això perquè cada any apareixen en el panorama futbolístic gols susceptibles d’ésser comparats amb l’espectacular gol que l’astre argentí li feu a la selecció anglesa, poc després, però, ningú no recorda cap d’aquells gols i les comparacions tornen a fer-se totes amb el de Maradona. Vaja, com això de l’estiu més calorós i l’hivern més fred, que cada any els tenim aquí. I bé, tot té una explicació, suposo, i crec que el gol de Maradona és millor que el que Varela li va marcar al Barça no fa gaire, que el de Ronaldo contra el Compostela i el d’ahir d’en Messi i que tants altres. I crec que és millor perquè no és el mateix marcar-li un gol espectacular al Getafe en una competició secundària com la Copa del Rei que fer-li un d’espectacular a Anglaterra, l’etern rival molt més enllà del futbol, en tota una Copa del Món. Però ens encanta comparar i dir que ja ha arribat el gol que supera el de Maradona. En canvi, tothom ha comparat el gol del petit Leo amb el del Pelusa, tothom ha recordat aquella tarda d’estiu de l’any 86 i ningú ha dit res de cap altre dels centenars de gols que en la història del futbol ha anotat un jugador sol creuant pràcticament tot el terreny de joc. Jo mateix no puc citar-ne gaires, però sí que recordo hores de ràdio dedicant-se a comparar gols com el del 86. I sempre hi ha algú que diu que el d’en Ronaldo contra el Compos va ser millor. I potser fou més tècnic i potser més bonic, no ho sé. Però Maradona va fer un gol d’heroi, perquè els herois no juguen contra el Getafe, sinó contra el seu enemic visceral, perquè els herois no guanyen Copes del Rei, si no Copes del Món. Demà tothom n’anirà ple, del fabulós gol d’en Messi, d’aquí un mes, quan algú en faci un d’igual, només hi haurà un nom per comparar: Diego.

4 Comments:

Blogger Guillem Casas said...

Bé.Després d'assegurar-me el teu alt coneixement en aquest esport, ejem, ejem, passem a dir que Mardona, 25 anys, Messi, 19 anys.

Que el gol de Messi potser no serà recordat? Ves, no t'ho vull negar perquè potser en fa de molts millors.

Insisteixo: Messi 19 anys, aquest nano ens pot deleitar amb molt més.

Ni Ronaldo a Compostela, ni Varela contra el Barça (per cert, gols que recordem!) han estat millors que aquest. Molt bons, oi tant que sí, però Messi s'ha pixat un a un a 4 jugadors i al porter i a més té els sants collons de picar-la perqué el jugador que es creua ni la olori. I un gol, és clar, amb el peu dret (el dolent).

Bé, no entraré altre cop en una batalla per saber quin gol tindrà més longevitat memorística però jo diré que a mi m'ha agradat més i que, sens dubte, no se m'esborrarà del cap!

4/19/2007 1:34 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Bueeeenuuu! Doncs com es sol dir "apaga y vamonos", mai veurem al futbol res millor que el gol de Maradona. Per què ho continuem veient llavors??

Salvant les diferencies obvies entre Getafe i l'Anglaterra del 86, l'edat dels dos astres i la diferencia, enorme, entre la forma de jugar a futbol fa 21 anys a la manera actual, crec que podem dir que el gol de Messi és una mena de "remake" del gol de Diego.

Tot i això, crec també que aquest gol per Messi és com "un miércoles tonto"... ja veurem amb quines altres leccions de màgia ens deleitarà a partir d'ara.


Vagi Bé!!

4/19/2007 7:56 a. m.  
Blogger Moré said...

Golarro, jo em quedo amb això i una bona vetllada de futbol

4/19/2007 9:11 a. m.  
Blogger Odalric said...

Jo crec que fins i tot és inquietant que s'hi assemblin tant...

4/19/2007 5:02 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home