dilluns, de novembre 19, 2007

Guerra y Paz en el Siglo XXI, Eric Hobsbawm (Lectura obligatòria Dret Internacional Públic UPF)

El equilibrio entre guerra y paz en el siglo XXI no dependerá de la creación de mejores mecanismos de negociación y resolución de conflictos sino de la estabilidad doméstica y de la capacidad para evitar enfrentamientos militares.

Gràcies per predir el futur, professor, no sabia, però, que els mecanismes de negociació i resolució de conflictes no fossin part de la capacitat per evitar enfrontaments militars.

Esto [l'oposició de Hobsbawm al projecte d'hegemonia d'Estats Units] se debe en parte a la solidez de las convicciones políticas del autor, entre las que se cuenta la hostilidad con el imperialismo -ya sea el de las grandes potencias que pretenden estar haciendo un favor a sus víctimas al conquistarlas o el de los hombres blancos que asumen automáticamente que ellos mismos y sus disposiciones son superiores a las que puedan determinar gentes de otro color de piel-.

Així, professor, no es comptabilitza entre les seves fermes conviccions polítiques la hostilitat amb l'imperialisme de l'islamisme radical que vol recuperar l'Al-Andalus o el dels imams que assumeixen automàticament que ells mateixos i les seves disposicions són superiors a les que puguin determinar gent d'una altra religió?

5 Comments:

Blogger Paco said...

Malgrat que la teua admiració pels EEUU i Israel no et deixen veure més enllà, cap país o organització islàmic ha imposat les seves voluntats a la resta del món com EEUU i Israel, per cert, per cada mort que ha provocat el radicalisme islàmic, l'imperialisme i el despotisme Nord Americà n'ha provocat milers.
Tu que ets tan lliberal i intel·ligent deuries conèixer els exemples, (America del Sud, Sud-est asiàtic, Africa, Orient Mitjà,).
Tens 20 anyets i et falta una miqueta més llegir i de conèixer món, pot ser així no faras comentaris, ni afirmacions com les que has fet.
Salut des del País Valencià.

11/19/2007 10:23 a. m.  
Blogger Guillem Casas said...

Deixo de centrar-me en el contingut ja que ben comentat ha quedat per tu. Em centro en el fet de que aquestes merdes empaperades siguin lectures obligatòries. Jo també he tingut un munt de 'perles' d'aquestes a la carrera i més que en tindré de ben segur. Pocs han estat els textes universitaris que he pogut aplaudir. En això, a vegades, ni la privada es salva.

11/19/2007 11:09 a. m.  
Blogger Joan Safont said...

Tens l'Oriol Casanovas de profe de Dret Internacional Públic?

11/19/2007 3:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vaya pedrada que portas, Neng, ya te veré (espero) cuando tengas 40 añitos, niños, gastos y problemas miles.
Es entonces cuando debes leerte a tí mismo, y comparar las ideas en el tiempo.

Gora euskadi nire etxea !

11/19/2007 4:28 p. m.  
Blogger Odalric said...

Això et passa per llegir comunistes...

11/19/2007 10:53 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home