dimarts, de novembre 13, 2007

Reverències

I bé, ara basa, l'amic Chávez, el seu discurs posterior a l'incident amb el Rei en una nova mentida. Ferit en el seu orgull de castrista, el populista president-presentador-cantant veneçolà, diu que el Rei d'Espanya no ha estat escollit en cap procés democràtic com sí ho ha estat ell. Demostra Chávez que a les seves contrades no hi ha gaire tradició constitucional, perquè resulta que la Constitució Espanyola del 1978 reconeix que Joan Carles I és el Cap de l'Estat espanyol i es dona, també, la feliç coincidència que aquesta norma suprema de l'Ordenament Jurídic espanyol va ser sotmesa a referèndum democràtic i aprovada per la voluntat del poble espanyol. Que sí, que podem discutir fins la sacietat l'encert d'aquesta aprovació, que podem desplegar un immens arsenal d'arguments en contra de la permanència de la monarquia hereditària símbol d'un antic totalitarisme antiliberal -fins i tot amb en Chávez, si tenim estòmac- però no podem posar en dubte que el Rei Joan Carles I és el Cap d'Estat democràtic de l'Estat en què ens ha tocat viure. I tota defensa del que digui Chávez en l'afer dels darrers dies serà ja estèril, tenint en compte que basa el seu discurs en mentides que són segurament fruit de la més profunda ignorància de la realitat. La Constitució Espanyola és la norma sobre la que se sustenta la vigència de l'Ordenament Jurídic espanyol, i és una norma democràtica i lliure, el pacte més proper a la legitimació de l'Estat de Dret, un text que val molt més que qualsevol idea que la ment pensívola de Chávez pugui arribar a engendrar mai. Així que avui, sense prejudici del meu independentisme utilitarista i del meu liberalisme antimonàrquic -que cada dia sustento més sobre una base democràtica-, no tinc cap recança de dir, de nou: ¡Viva el Rey de España!

Heus aquí una altra mostra del nivell de la diplomàcia veneçolana.

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bé, jo no em mostraré tan efusiva com tu, però sens dubte m'apunto a despotricar tant com es pugui sobre aquest ésser absurd. Les seves últimes posades en escena reiteren i demostren (a més del seu mal gust en el vestir) la seva ignorància i total incompatibilitat. És clar que tampoc no podíem esperar gaire d'un personatge que va nacionalitzar el sector energètic del seu país, apropiant-se així de la feina d'un grup de gent (majoritàriament espanyols) que havia estat treballant legítimament per arribar fins on era.
La ignorància de Chávez en afirmar que el rei és qui s'encarregava dels afers exteriors d'Espanya queda més que provada. El problema és que la majoria de veneçolants, en tant que habitants d'un país amb un alt nivell d'analfabetisme, són segurament tant o més ignorants que ell i segurament seguiran recolzant-lo tot i la seva més que demostrada inutilitat. Ara només podem esperar que els socialistes s'adonin que el millor és reduir el màxim les relacions diplomàtiques amb aquest país i invertir el temps i l'esforç en establir-ne amb els EEUU. I el rei... bé, tot i que jo directament li hauria clavat una hòstia a l'ésser en qüestió, crec que no s'hauria d'haver comportat com ho va fer, em va semblar un acte barroer, poc recomenable per la monarquia. El pròxim cop que hi vagi el Toni Albà.

11/13/2007 3:37 p. m.  
Blogger Jordi Coll said...

Que la monarquia estigui reconeguda a una Constitució aprovada democràticament no vol dir que la seva estructura objectiva sigui democràtica.

Has vist com aprofito les classes de dret constitucional? :D

I ara no s'hi val que responguis amb arguments jurídics, ja coneixes les normes!

11/13/2007 5:41 p. m.  
Blogger Raül Alcón said...

White, és que jo no en sé res, de protocol i hauria fet com tu, això del clatellot.

Amic liberal Coll, no entenc què vols dir amb això de les estructures democràtiques. T'animaria a que ho comentessis si no fos perquè conec les normes. La Cosntitució Espanyola és una Constitució democràtica en la que el Rei és designat Cap d'Estat, així que queden sense valor els arguments que el Chávez aportava i que comento al meu post.

Això deu superar de llarg el nostre pacte sobre el rigor...

11/13/2007 9:01 p. m.  
Blogger Juli Surell said...

El rei és un vago que només serveix per caçar óssos borratxos i per traficar influències per a benefici propi i dels seus amics (algun d'ells a la presó, com el Carvajal).

I vosaltres, liberalets de pa sucat amb oli, no sou més que una colla de dats pel cul.

No sé, si m'explico.

11/13/2007 11:27 p. m.  
Blogger Guillem Casas said...

M'ho sembla a mi o no para de dir el mateix en els 3 minuts i mig de vídeo?

Mr. Danger!!! Ai... quin humor aquests veneçolans!

11/14/2007 1:29 p. m.  
Blogger Àlex Maymó i López said...

El que diu Chávez en el video és tot veritat i té tota la raó del món. L'únic que no estic d'acord és en tractar el terme borratxo com si fós algo despreciable quan és una enfermetat. Pel demés estic totalment d'acord.

11/23/2007 9:49 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home