Cocaine Blues (TJ Arnall)
Traducció -una mica lliure- de la cançó popularitzada per Johnny Cash.
Joaquin Phoenix versionant a la perfecció a Mr. Cash. Una altra escena de Walk The Line.
Joaquin Phoenix versionant a la perfecció a Mr. Cash. Una altra escena de Walk The Line.
Repressió de l'exèrcit comunista xinès contra els qui clamaven per la llibertat. Plaça de Tiananmen, 1989. Sempre present.
És un dels principis fonamentals de la meva existència el viatjar només amb economistes o individus amb una capacitat de raonament que convalidi amb les assignatures Introducció a l'Economia I i II. És imprescindible, quan surtin a voltar món, que vagin acompanyats de gent que hagi interioritzat, com a mínim, els conceptes de sunk cost, trade-off, costos fixos i variables i la diferència entre avantatge comparatiu i absolut, així com que pugui comprendre que l'assignació d'una quantitat X de diners equival a la reducció d'aquesta mateixa quantitat en puteig. De no ser així els auguro un viatge curull d'ineficiència. Per qüestions d'incomprensió d'un parell d'axiomes econòmics fonamentals per part dels seus coexpedicionaris, acabaran pagant més o menys del que estan disposats i a més no aconseguiran el nivell de gaudi màxim possible donada la restricció pressupostària Y. Aquesta realitat acostuma a fer-se especialment pal·lesa amb l'assumpte dels taxis a les grans ciutats. Si viatgen acompanyats de tres economistes és molt possible que, tot i pagar una miqueta més que si anessin en metro, recorrin la ciutat en taxi, amb la maximització d'utilitat que això comporta. En el supòsit que viatgin amb gent de l'altre tipus -el món se subdivideix en economistes/convalidats i la resta- segurament viatjaran en metro, s'estalviaran unes poques unitats monetàries i perdran molt de temps, vistes i llibertat de moviment. En altres paraules, obtindrien un benefici comptable però no econòmic, que és el que sempre passa quan es viatja amb gent de pocs píxels. Per si ho estan pensant, els diré que, efectivament, aquest extrem és transposable no solament als viatges i determinades activitats diàries puntuals, sinó al conjunt de la seva vida. No és menys cert, però, que triar qui ens envolta durant el transcurs de la nostra vida és força més complicat que triar amb qui pugem a l'avió.
Cada mitjanit, a l'infern, la banda local ofereix un show als condemnats al patiment etern. Vista la qualitat fora de sèrie dels seus músics, o bé Lucifer no ha entès exactament què és el patiment o bé ens han enganyat a tots i el que de debò s'ha de fer és ser tant dolent com es pugui durant la vida terrenal per poder gaudir cada nit d'aquesta locomotora del Rock and Roll. A la bateria, Keith Moon no s'equivoca en un sol compàs, en un sol temps. Al baix John Entwistle. John Lennon és qui s'ocupa que el piano soni com un piano ha de sonar en una banda de l'infern. Les guitarres són competència de Jimmi Hendrix, George Harrison, Luther Perkins, i Stevie Ray Vaughan. Molt especial és la secció vocal, amb un cor format per Elvis Presley, June Carter, Warren Zevon i Freddy Mercury entre d'altres. I es preguntaran, amb raó, qui és el frontman d'aquesta banda, qui és el qui, nit rera nit, dona les ordres, decideix què es toca i què no, qui es dirigeix a l'audiència. Bé, cada nit, quan ja tota la banda es sobre l'escenari tocant un frenètic boom-chicka-boom, apareix d'entre la foscor un home vestit de negre amb el rostre torçat, somriure desafiant i mirada de rock and roll: Hello, I'm Johnny Cash. Early one morning while I was making the rounds, I took a shot of cocaine and I shot my woman down...
Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon, caracteritzats com Johnny Cash i June Carter al magnífic llargmetratge Walk The Line, reproduint un fet que en realitat va succeir, ara fa ja molts anys, el 1968. John R. Cash va proposar matrimoni a June Carter sobre l'escenari, mesos després que aquesta l'hagués ajudat de forma definitiva a superar la seva gravísima addicció a les drogues. Sobra qualsevol altra paraula.
June Carter i el seu marit, l'enorme, inimitable, irrepetible i llargament enyorat Johnny Cash, cantant aquesta fantàstica cançó del seu amic Bob Dylan.